verlichting

warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client37937/web63640/web/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 1364.

Leds: deel 2

Na de goede ervaring met het installeren van de witte leds, zijn we nu gestart met de aankopen voor de kleuren leds.

Onderdelen die ik nodig heb voor RGB controlesysteem :

 •  Een controller

  Chromoflex controller: aanbevolen om kleuren van RGB-leds aan te sturen: 40 euro
  http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/150000-174999/154998-an-01-nl-besturing_RGB_chromoflex.pdf

 • Deze is reeds aangekomen en lijkt uitstekend te werken, door draadjes tegen elkaar te houden slaag ik erin om één van de acht programma's te selecteren voor kleurverandering. Ik slaag er wel niet in om een bepaalde kleur vast te zetten, wat hopelijk ook wel mogelijk zou moeten zijn (Het is zeker mogelijk in combinatie met aansturing vanaf de pc of IR remote, maar hopelijk ook zonder)

 • RGB superflux leds

 •  

 • Led

  In ons nieuw huis zou ik graag wat verlichting in de laminaat inwerken. De led sets bij Gamma en Brico zijn niet echt geschikt hiervoor daar de inbouwdiepte vaak meer dan 3 cm is en dus niet eenvoudig kan ingewerkt worden. Daarnaast ogen deze sets ook niet echt mooi en blijft de keuze beperkt tot fel witte of blauwe leds.

  De volgende producenten hebben wel oplossingen:

  Dan maar eens gekeken hoe sommigen zelf hun verlichting in elkaar steken:


  Ik heb besloten om zelf ook eens enkele superflex leds te bestellen en in te werken in een overtollig stukje laminaat. In een eerste stap zou ik leds van één bepaalde kleur gebruiken. Mocht ik tevreden zijn van het resultaat dan ga ik in de volgende kamer RGB leds installeren met een controller.

   

  Onderdelen die ik nodig heb voor het inwerken van leds van één kleur:

  •  Leds: Naar analogie met het eerste voorbeeld hierboven kies ik voor Superflux leds omwille van hun platte vorm. Ik wens warm-white en vond de volgende prijzen voor 10 stuks:
   • Led1.de:Superflux warm white 2.5 Lumen - 10 pieces  7.99 euro incl verzending
   • ledsee.com: 1.4Lumen: 2.76 euro excl. verzending
   • dotlight.de: Ultrabright warmwhite Super-Flux 4-chip LED 7,67mm with 5mm Dome, 6,5 lm, 120°  : 1.69 euro voor 1 stuk excl verzending
   • Ebay: vele sites met goedkope leds, maar meeste met tamelijk lange verzendtijden

   Uiteindelijk gekozen voor de led1.de site omdat ik dan nog enkele andere leds kan meebestellen die me interesseren zoals de fading leds en een voorbeeldje van de RGB superflex leds om wat mee te spelen.

   Ik heb zeer snel mijn bestelling van led1.de aangekregen net zoals de afdekkapjes van conrad.be.
   Om op zeker te spelen besloot ik om de ledjes in de plinten in te werken zodat ik achteraf nog snel wijzigingen zou kunnen uitvoeren. Het installeren zelf was tamelijk eenvoudig en ik ben zeer tevreden van het uiteindelijke resultaat.
   Ik heb een 12 Volt adapter gebruikt waarop in totaal 9 leds zijn aangesloten. Hiervoor heb ik 3 parallelle kringen van telkens 3 leds gebruikt met een weerstandje voor elke serie van 3 leds.
  From Ledjes

   

  •  

  •  

  Inhoud syndiceren