zoektocht

warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client37937/web63640/web/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 1364.

Schattenjacht

Dag beste vrienden,

Hieronder ons verslagje van onze zoektocht naar onze schat.

Tip 1: "Nu Johan aan de ketting ligt, mag hij niet meer met zijn brandslang spelen."
Een aangenaam opwarmertje. We vonden de volgende tip tussen de brandslang in bivakhuis de ketting op zondag 26 augustus (staat op het fototoestel van Reinier en Marlies)

Tip 2: (Liesbeth en Steffen): "Aan het strand waar de schildpad in zee trekt, zoeke de grootste 'kabien'. Grave voor de deur een diepe put. En de schat hore jullie toe."
We zijn gaan graven op woensdagavond, in huwelijksuitrusting dan nog wel.... maar het leverde niets op.

Donderdagochtend 30 augustus zijn we in alle vroegte opnieuw gaan graven... helaas nog geen kindjes met schopjes op het strand, dus het werd behelpen... met resultaat, we vonden de volgende tip

Tip 3 (Annabel en Werner): "Je weet nog lang niet waar Abraham zijn mosterd vandaan haalde, maar hopelijk wel waar Jan zijn suiker vond". Johan is eerst even gaan kijken in het HOG bij de koffiemachine op de gang, maar vond er niets,.... Uiteindelijke een babbeltje met Jan VanThIENEN en die kon ons wel verderhelpen.

Tip 4 (we vermoeden Julie): "Noem mij de kleur van de verscholen sofa. Antwerpen is de stad. Niet ver van de Leien en het MAS. Nog meer, aan de brug van Nassau. Of nog, de bakermat van Emma! Sterke koffie, eerder cappuccino. U moet zoeken, droog bij het water, Redelijk ongewoon... Lekker in een hoekje, uitkijkend op het water. Oude bruggen, daar moet je zijn!

We gaan op zoek op het Eilandje in Antwerpen...

Het was er nogal een drukte, overal jongeren onderweg naar de laundry party...
Wij hielden het bij een rustige wandeling aan de kade van het eilandje en vonden op de hoek van de kade - met al één poot boven het water en drie nog op vaste grond - een blauwe sofa.... benieuwd hoe lang het nog duurt voor een dronkaard de zetel een 'duwtje in de rug' geeft, gelukkig waren we die vóór.

Tip 5 (Jennifer en Sebastiaan). Met behulp van een kruiswoordraadsel vonden we hetvolgende adres: Dopershoek, te Merendree en na het oplossen van onderstaande vergelijkingen vonden we ook het straatnummer 1 en we denken ook A.

a) Zoek x

x4 + 22 x3 – 75980 x2 + 6399978 x – 6324021 = 0

b) Vereenvoudig tot op 1 letter

(a.b – a.b.cos2c + a.b.tg4c – a.b.sin2c.tg4c) / b

We zijn er geraakt in Merendree! en we vonden aan de voordeur van nummer 1A - ons wel bekend van één of ander verkeerd verkleed feestje - vinden we aan de voordeur een envelop voor Johan en Neele. We zien geen beweging in huis en grijpen onze kans... we trekken de envelop van de voordeur (was heel goed vastgemaakt met veel plakband). En vinden een foto van onze volgende bestemming...

Sebastiaan, kijk jij je wiskundige formule nog eens na? Je kan de a buiten de haakjes zetten, de b schrappen, maar de c die blijft bestaan tussen de haakjes.

Tip 6 (Maarten en Annemie, dat vermoeden we toch)

Op de foto die we vonden stond een idyllisch waterputje, vergezeld van een bak blonde Leffe en een gezelschapsspelletje.... We vermoeden dat we richting Zoersel gaan! Maar eerst wat opruimen en verder verhuizen.....

PS: de kilometers beginnen op te lopen, waar kunnen we een onkostennota indienen? ;-) ( 'k zal nog maar een tijdje bij EY blijven werken...)

Op 22 september gingen we bij Maarten en Annemie op bezoek. We gingen meteen op zoek naar onze tip. Bij de waterput zoch ik vooral in de waterput -nog net niet met de handen in het o zo propere water- terwijl Johan waarschijnlijk al ettelijke minuten de tip had gevonden aan de buitenkant, maar lekker zweeg... De volgende tip zou ons leiden naar Leuven, maar eerst moesten we bewijzen dat we die tip wel waard waren en na een verkwikkende pizza waagden we ons aan Puerto Rico en ja we wonnen! (Johan won, en ik deelde de laatste plaats met Annemie als ik het met goed herinner).

Tip 7 iets van brouwerij in 1366 en gravers in de18de eeuw (Reinier en Marlies)

Deze tip leidde Johan naar het kanaal dat naast de Stella brouwerij in Leuven aankomt. Johan zocht en vond het aantal gravers op een standbeeld en zo zijn we weer een stapje dichter bij onze schat

Tip 8 (Karen en Björn). een omschrijving voor Vinusakker en een foto van een berg zand... dat belooft...

Op zaterdag 29 september hebben we de vernieuwde woonst van Karen en Björn bezocht: het mag gezegd: er is ferm gewerkt en het resultaat mag er zijn! In een berg zand voor het huis vonden we een glazen fles die we na enkele pogingen ook kapot kregen en werden verwezen naar een internetsite.

Foto's nog in te voegen

Tip 9 (Joachim en Wouter)

Op deze pagina (http://tachtigers.pbwiki.com/default) stond een nieuwe tip "look harder", wat ons opnieuw naar een volgende site bracht met de vraag om de vreemde eend in de bijt te vinden (zeer origineel trouwens!!)

JOHA - AHOJ = OAJH
elke letter staat voor één cijfer

surf naar http://JOHAAHOJOAJH.pbwiki.com voor verdere instructies

Aangezien jullie gerust ook eens mogen proberen, geven we hier niet de oplossing.

Op de nieuwe pagina een aantal foto's van Echternach (of toch van de rotsachtige bossen net over de Luxemburgs-Duitse grens - die ons bovendien deels bekend voorkwamen- aangezien we daar in juli nog een weekendje doorbrachten...

benieuwd of we daar echt naar toe moeten...

dat zal in ieder geval niet meer lukken voor we op verlof vertrekken... voor het spannende vervolg op onze schattenjacht moet je dus wellicht wachten tot na kerstmis...

 UPDATE 3/1/2008

Bij onze thuiskomst wachtte ons een verrassing: een Huysmans-Deprez versie van het gezelschapsspel Monopoly (met echte centjes) . bedankt allemaal, het was een toffe cadeau.

 

Groetjes,
De schattenjagers,
Johan en Nele

Inhoud syndiceren