Nieuw gastbook

Blijkbaar werkt onze gastenboek al een tijdje niet meer. Ik heb deze een tiental jaar geleden aangemaakt in flash van Macromedia. De bezoekers konden toen zelf online een tekening maken en deze insturen. De individuele punten van elke tekening werden naar een MySQL database doorgestuurd via PHP en omgekeerd werd er uit deze database weer tekeningen gegenereerd.

De voorbije jaren hebben de meeste browsers echter geen ondersteuning meer voor Flash en dus werkt onze guestboek niet meer. Tijd om een nieuwe gastenboek te maken, maar het is ondertussen bijna tien jaar geleden dat ik nog met HTML en PHP heb gespeeld... ik ga me komende periode even verdiepen in HTML5 om te kijken of ik iets nieuw kan creëren.

Tevens heb ik gemerkt dat er een reeks errors zijn op de website - tabellen van mysql die niet meer werken. Dit zal eveneens moeten gecorrigeerd worden en dan denk ik dat ik dat ik eveneens Drupal zal moeten updaten. Na 10 jaar lopen we blijkbaar een hele reeks verbeteringen achter - drupal zit momenteel al aan versie 8.5.3 en ik draai momenteel nog de middeleeuwse variant ervan.